3.12.2015

LSC2015-16: Melkein julkkis (Almost Famous, 2000)


Kausihaasteessa vuorossa ovat kasvutarinat. Coming of Age -viikon haaste olikin katsoa ainakin ksi kasvutarinan sisältävä elokuva kolmelta genren leffoja sisältävältä listalta. Tämä oli samalla tilaisuus pyyhkiä yksi elokuva Netflix-jonosta, sillä Cameron Crowen ohjaama Melkein julkkis on ollut tarkoitus katsoa jossain vaiheessa muutenkin.

Leffa kertoo musakriitikoksi hamuavasta teinistä, jonka Rolling Stone -lehti pestaa seuraamaan nosteessa olevan Stillwater-yhtyeen kiertuetta ja tekemään siitä raportin lehteen. Rolling Stone vain ei tiedä, että kriitikkopoitsu William (Patrick Fugit) on vasta 15-vuotias.

Willin kovasti ihailema kriitikko Lester Bangs (Philip Seymour Hoffman) ohjeistaa tätä olemaan ystävystymättä rokkareiden kanssa, koska se ei ole hänen mukaansa todellista. Tämä osoittautuu kuitenkin nuorelle pojalle haasteelliseksi. Yhtyeen matkassa Will törmää myös bändärijoukkoon, joiden johtohahmona häärii Penny Lane (Kate Hudson).

Leffan kasvuelementti on siinä, että varsin suojattua elämää äitinsä hoteissa aiemmin viettänyt Will altistuu ensimmäistä kertaa elämässään holtittomalle bailaukselle huumeineen, rakastumisineen ja sekoiluineen. Seuraa hauskanpitoa, ystävystymistä, rakastumista, miehistymistä, sydänsurujakin. Varsin universaali nuoren ihmisen kasvutarina, vaikka ihan jokainen ei rockyhtyeen kiertueelle pääsekään!

Hyvin tehty elokuvahan tämä on, mutta aivan täysillä se ei mukaansa tempaise. Näyttelijät ovat hyviä, ja esimerkiksi Kate Hudson ei varmaankaan ikinä ole näytellyt paremmin, mutta rosoisuutta tämänkaltainen tarina olisi kaivannut enemmän. Meininki on vähän liian siloitellun oloista, kun päähenkilökin säilyy niin kovin kilttinä poikana loppuun asti. Lämminhenkisenä ja varsin hauskanakin elokuvana Melkein julkkis viihdyttää silti kivasti.

Arvio: ★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti