3.11.2015

Pika-arvio: Kaukana maailman menosta (Far from the Madding Crowd, 2015)


Kaukana maailman menosta on tanskalaisen Thomas Vinterbergin seuraaja loistavalle Jahti-elokuvalle. Romanttinen periodidraama perustuu Thomas Hardyn samannimiseen, vuonna 1874 julkaistuun romaaniin. Genre ei ole itselleni se mieluisin, mutta päätin antaa elokuvalle mahdollisuuden ohjaaja Vinterbergin ja laadukkaan näyttelijäkaartin ansiosta.

Viktoriaanisen ajan Englantiin sijoittuvassa tarinassa seurataan aikaansa nähden vahvaa naishahmoa, Bathseba Everdeeniä (Carey Mulligan), joka perii sedältään maatilan. Päättäväinen nuori nainen päättää palauttaa tilan vanhaan loistoonsa. Naimaton Batsheba herättää myös kolmen siippaehdokkaan huomion.

Kilpakosijoina nähdään uskollinen lammasfarmari Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), rikas poikamies William Boldwood (Michael Sheen) ja intohimoinen mutta vähän kuumakallen oloinen sotilas Francis Troy (Tom Sturgess). Batsheba on kuitenkin niin itsenäinen, ettei koe aviomiestä tarpeelliseksi. Tottahan toki se mieli hieman muuttuu matkan varrella, mutta kenet hän valitsee?

Batsheba on sinänsä ihan mielenkiintoinen hahmo, mutta kovin syvällisesti häneen ei tutustuta. Juoni etenee siihen malliin, että leffa ei pääse kovin suuria tunteita herättämään. Voi toki olla, etten vain ole otollisinta kohderyhmää.
Näyttelijät tekevät kauttaaltaan hyvää työtä. Lahjakkaasta Carey Mulliganista en oikein ikinä keksi pahaa sanottavaa. Siippaehdokkaista varsinkin Schoenaerts nousee esille jo siitäkin syystä, että Gabriel on heistä se joka rakastaa Batshebaa pyyteettä.

Kaukana maailman menosta on toki karkkia silmille ja korville. Puvustus ja kuvaus on tyylikästä ja musiikkikin hienoa. Leffassa on aika rauhallinen tunnelma, ja vaikka suuria tunteita ei herääkään, on sitä silti mukava katsoa. Jätti myös ihan hyvälle mielelle.

Arvio: ★★★

Traileri:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti