10.11.2015

Arvio: The Loft (2014)


Tässä se tulee, nimittäin Infinite Watchlist -blogin ensimmäinen yhden tähden arvio. Näitä en yleensä jaksa kirjoitella, koska huonojen leffojen puiminen on minulle tavallaan ajanhukkaa. Tehdään nyt kuitenkin poikkeus, sillä niin surkuhupaisan koominen esitys The Loft on.

Leffa on uusintaversio samannimisestä, vuonna 2008 ilmestyneestä hollantilaiselokuvasta. Ohjauksesta vastaa alkuperäisenkin elokuvan ohjannut belgialainen Erik Van Looy, ja myös sittemmin kansainväliselle uralle lähtenyt Matthias Schoenaerts uusii saman roolinsa. Muissa päärooleissa nähdään Karl Urban, Wentworth Miller, James Marsden ja Eric Stonestreet.

Juonen lähtökohta on sinällään ihan mielenkiintoinen, minkä vuoksi ajattelinkin elokuvan sopivan vain vähän ajattelua vaativaksi matkaviihteeksi hyvin. Viiden kaveruksen porukka hommaa yhteisen piilokämpän salassa vaimoiltaan, jotta yhden illan juttujen ja muiden sympaattisten toimien hoitaminen helpottuisi. Yhtenä aamuna kämpän sängystä kuitenkin löytyy kuollut nainen, ja koska avaimia ei ole kenelläkään muulla kuin näillä viidellä sankarilla, homman on pakko olla sisäpiirin juttu.

Miehillä on kaikilla salaisuuksia, jotka avataan takaumina tarinan edetessä. Alkuun mysteeri vaikuttaa ihan kiinnostavalta, mutta käsikirjoitus on niin yliampuva ja naurettavan vakava, että käänteet aiheuttavat lähinnä epäuskoisia naurunpurskahduksia. Dialogi on kerrassaan hirveää ja saa näyttelijät vaikuttamaan täysiltä amatööreiltä, vaikka osaamistakin on todistetusti mukana jonkin verran.

Tästä päästäänkin ehkä elokuvan suurimpaan ongelmaan. Jokainen päähahmoista on niin vastenmielinen tapaus, että sympatioita ei valu kenenkään laariin. Henkilöiden välinen "ystävyys" on sekin teennäistä, mikä vie pohjan koko tarinalta. Vaimoistakaan ei tehdä edes ihmisiä, sillä he toimivat lähinnä juonenkuljetuksen välineinä. Eräskin esitetään lähinnä myrtsinä nalkuttajana, joka suorastaan ajaa miehensä toisen naisen syliin. Hohhoijakkaa.

Tästä olisi pienillä muutoksilla saanut aikaan vallan hyvän mustan komedian, jossa hahmojen vastenmielisyys olisi päässyt paremmin oikeuksiinsa, mutta sävy on siihen liian vakava ja huumori meneekin tahattoman puolelle. Komiikkakin on tosin vaativa taiteenlaji, joten on mahdotonta sanoa, olisiko se toiminut tässä tapauksessa paremmin.

Alkuperäisen Loft-elokuvan keskiarvosana IMDb:ssä on peräti 7,4, joten tämän jälkeen kieltämättä kiinnostaisi joskus vilkaista, onko se yhtään parempi (varmasti on). The Loft nimittäin näyttäisi noudattelevan kaavaa, jossa alkuperäinen leffa onnistutaan Hollywood-uudelleenfilmatisoinnissa pilaamaan täysin. Tämän katsominen oli kaikin puolin virhearvio, joita pyrin leffavalinnoissani välttämään.

Arvio:

Traileri:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti