6.6.2015

Arviossa Avengers: Age of Ultron (2015)


Marvelin Kostajat kokoontuvat toisessa yhteisessä elokuvassaan. Ensimmäisessä Avengers-elokuvassa käsikirjoittaja ja ohjaaja Joss Whedon onnistui liittämään Kapteeni Amerikan, Iron Manin, Thorin, Hulkin ja muut supersankarit samaan tarinaan saumattomasti. Elokuva oli hauska ja superviihdyttävä, ja siinä oli aivan erinomainen pahis, Tom Hiddlestonin esittämä Loki.

Marvel-leffat vain tuppaavat olemaan melko kaavamaisia, ja Age of Ultron ei lähde ilmeisen toimivaa sapluunaa muuttamaan. Kuten jatko-osaan kuuluu, tarinasta on tehty vähän isompi ja synkempi, ja toiminnassa ei toki säästellä. Huumoriakin on soppaan lisätty vähän keveyttä tuomaan. Pahiksen virkaa toimittaa tällä kertaa Tony Starkin (Robert Downey Jr.) puolivahingossa kehittelemä tekoäly Ultron (James Spader), joka haluaa tuhota ihmiskunnan. Ultron jää valitettavasti hieman persoonattomaksi ja loppujen lopuksi melko yhdentekeväksi vastustajaksi.

Tarina ei kohoa sen kummoisemmaksi kuin muissakaan Marvel-pätkissä ja lopputaistelussakin on vahva ykkösosan toisinnon maku. Jotakin spesiaalia tämä jatko-osa olisi vaatinut, sillä nyt se jää melko tylsäksi ja toimii lähinnä pohjustuksena tuleville elokuville. Uusista hahmoista Elizabeth Olsenin esittämä Scarlet Witch on ihan hyvä lisä porukkaan, mutta mielestäni tämän velipoika Quicksilver onnistuttiin X-Men: Days of Future Past -leffassa toteuttamaan paremmin kuin tässä.

Kolme tähteä silti annan, koska taattua ja hyvin toteutettua viihdettähän elokuva on, eikä siltä uskaltanut ennakkoon juuri muuta odottaakaan. Tässä vaiheessa vain viimeistään alkaa miettiä, miten pitkään tämä Marvelin itseään toistava sapluuna mahtaa kantaa.

Onneksi samoihin aikoihin julkaistiin Netflixin ja Marvelin yhteistyössä toteuttaman Daredevil-sarjan ensimmäinen tuotantokausi, joka erinomaisuudellaan pyyhki Age of Ultronin jättämän lievästi happaman jälkimaun pois.

Arvio: ★★★

Traileri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti