19.12.2014

Pika-arvio: Hobitti: Viiden armeijan taistelu (The Hobbit: The Battle of the Five Armies, 2014)

Yksi elokuvasarja saatiin sentään päätökseenkin tänä vuonna. Viimeinen Hobitti-elokuva Viiden armeijan taistelu alkaa ja loppuu melko hätäisesti, mutta väliin mahtuu myös runsaasti hyvää. Leffa on hieman aiempia osia synkempi. Thorin Tammikilven (Richard Armitage) johtama kääpiöporukka on Bilbo Reppulin (Martin Freeman) avulla saanut vallattua kotivuorensa Ereborin itselleen, mutta hulluuteen vaipuva Thorin ei suostu jakamaan aarteesta lanttiakaan. Ihmisten ja haltijoiden armeijat alkavat kokoontua yksinäisen vuoren juurelle rikastumisen toivossa, mutta pahempaakin on tulossa, kun örkkiarmeija marssii myös paikalle.

Kirjassa melko lyhyesti kuvattu taistelu on venytetty melkoisiin mittoihin, mutta ihailtavasti Peter Jackson tiimeineen siitä suoriutuu. Mielestäni Hobitti-elokuvat on kokonaisuudessaan toteutettu Tolkienin teoksia kunnioittaen, vaikka lisäyksiäkin on tehty.

Toisaalta, jos Sormusten herra -trilogian päätösosa Kuninkaan paluu sai paljon kritiikkiä venytetystä lopetuksesta, tälle voisi antaa hieman sapiskaa päinvastaisesta syystä. Viiden armeijan taistelu tuntuu päättyvän kuin seinään, ja monen hahmon kohdalla elokuvan loppu jää vajavaiseksi. Pidennetyssä versiossa luultavasti sitten saadaan se hieman kattavampi lopetus.

Parhaiden roolisuoritusten palkinnot jakaisin Freemanin ja Armitagen suuntaan, sillä herrat hoitavat keskeiset roolityönsä hienosti. Kokonaisuutena Hobitti on ollut oikein hauska trilogia, jolla on ehkä kohtuutonkin painolasti niskassaan sen toisen trilogian jälkeen.

Keski-maassa vierailee aina mieluusti, joten...

Arvio: ★★★★

Traileri:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti