26.5.2014

Pika-arvio: Locke (2013)


Locke on varsin kunnianhimoinen projekti, jossa Tom Hardyn esittämän Ivan Locken elämä suistuu raiteiltaan yhden automatkan ja lukuisten puhelinkeskustelujen seurauksena. Rakennusfirman työnjohtaja Locke tekee työpäivän jälkeen valinnan, jonka seurauksena vaarassa ovat hänen työpaikkansa, avioliittonsa ja perheensä. Puolentoista tunnin aikana seurataan miehen elämän luhistumista samalla, kun Locke ajaa Lontoosta kohti Birminghamia.

Juonen ainekset eivät ehkä riitä huippuleffaan, mutta isot kehut silti elokuvan ainoalle ruudulla näkyvälle näyttelijälle Hardylle ja ohjaaja Steven Knightille. Hardyn suoritus kantaa koko elokuvaa ja Knight ohjaajan pallilla saa kummasti pidettyä katsojan mielenkiinnon yllä. Teknisestä toteutuksesta myös isot plussat, sillä leffa näyttää hyvältä ja simppelistä ulkoasusta huolimatta elokuvan toteutus oli tiettävästi melkoinen haaste.

Helposti tylsistyville katsojille tätä ei uskalla ehkä suositella, sillä elokuvassa ei varsinaisesti tapahdu mitään (vaikka itse asiassa tapahtuu paljonkin). Toisaalta elokuva on melko optimaalisen mittainen, joten kyllä tälle kannattaa antaa mahdollisuus. Vastaavaa ei ainakaan näe kovin usein.

Arvio: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti