26.5.2014

Pika-arvio: The Grand Budapest Hotel (2014)


Wes Andersonin elokuvat ovat nykyään kiinnostavaa kamaa jo pelkästään päätähtiensä ansiosta, sillä sen verran monta A-luokan näyttelijää ohjaaja saa jokaiseen elokuvaansa houkuteltua. Jotakin Andersonin arvostuksesta kertoo, että tähdet haluavat hänen elokuviinsa uudestaankin, ja vaikka pieneenkin rooliin. The Grand Budapest Hotel -rainassakin on monta tuttua aiemmista Anderson-leffoista.

Tällä kertaa pääosa meni Ralph Fiennesille, joka on tietenkin loistava Budapest-hotellin vastaanottovirkailijana. Fiennesin esittämä M. Gustave ja hänen apurinsa Zero (Tony Revolori) joutuvat melkoiseen pyöritykseen maailmansotien väliin sijoittuvassa tarinassa, kun Gustave saa rikkaan hotelliasiakkaan perinnön. Gustave mm. joutuu vankilaan, palkkatappajan (Willem Dafoe) jahtaamaksi ja on mukaan saatu yhytettyä hieman Bond-henkinen kelkkatakaa-ajokin.

Visuaalinen toteutus on Anderson-tyyliin omintakeisen hauska ja leffasta muutenkin huokuu jonkinmoinen leikkisyys. Suorastaan erinomainen hyvän mielen elokuva. Kehtaa suositella.

Arvio: ★★★★Ei kommentteja:

Lähetä kommentti