26.5.2014

Pika-arvio: Godzilla (2014)


Gojira palaa valkokankaalle perinteitä kunnioittaen, mutta tuoreella otteella. Roland Emmerichin vuonna 1998-ilmestynyt Godzilla-elokuva oli toki huono, mutta silti 12-vuotiaalle tenavalle melko kova juttu. Uusi versio tekee kuitenkin sen olemassaolon tarpeettomaksi, sillä elokuvana tämä on monin verroin parempi.

Syntytarinaa on hieman muokattu uusiksi, mutta mielestäni ratkaisu entisestään korostaa Godzillan statusta myyttisenä hirviönä, joka saapuu palauttamaan luonnon tasapainon ihmisten herätettyä hieman toisenlaiset monsterit henkiin. Juoni ei valitettavasti ole kummoinen ja (ihmis)hahmotkin jäävät vaisuiksi hirviöiden kuninkaan viedessä oikeutetusti päähuomion. Toisaalta jännitettä kasvatetaan mukavasti loppua kohden, sillä kaikkea ei lyödä tiskiin heti kättelyssä. Ihan hyvä, että ennakkotrailerit eivät paljastaneet Godzillasta tai sen vihollisista liikaa, joten teatteriinkin jäi jotain odotettavaa. Toimintakohtaukset ovat upeita, ja teatterissa kuuluikin hurrauksia ja taputuksia Godzillan esitellessä muuvejaan.

On sanomattakin selvää, että tämä kannattaa katsoa mahdollisimman isolta valkokankaalta, jos leffan haluaa nähdä. Kokonaisuudessaan sellainen kolmen tähden monsterielokuva, joka ansaitsee neljännen tähden hienosta ja tyylikkäästä toteutuksesta sekä Godzillan ansiokkaasta palauttamisesta monsterileffojen kärkeen.

Arvio: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti