26.5.2014

Pika-arvio: The Amazing Spider-Man 2 (2014)Tämä ei ollut itselleni kovin kiinnostava tapaus edes odotusten tasolla, sillä pidin Spider-Man-sarjan rebootia melko turhana toimenpiteenä Sam Raimin leffojen jälkeen. Niistä kaksi ensimmäistä olivat varsin mainioita supersankarileffoja, ja toki myös The Amazing Spider-Man oli ihan katsottava. Jatko-osa tuntuu kärsivän identiteettikriisistä, sillä mukaan on yritetty ottaa niin parisuhdedraamaa, kasvutarinaa ja kolmea eri vihollistakin. Seurauksena on ylipitkä sekamelska, jossa mikään osa-alue ei lähde täysillä lentoon. Ajoittainen huumori toimii ihan hyvin, mutta Peter Parkerin angstailu ei lähtenyt itselleni ollenkaan, vaikka sekin toisaalta kuuluu hahmon luonteenpiirteisiin.

Näyttelijät onnistuvat ihan kohtalaisesti, sillä Andrew Garfield on hyvä Peter Parkerina ja Emma Stone totutun sympaattinen Gwen Stacyn roolissa. Harry Osbornea näyttelee Dane DeHaan, joka on kyllä aina oiva valinta ongelmanuoren rooleihin. Jamie Foxx puolestaan on vähän väärässä paikassa syrjäytyneen Max Dillonin roolissa. Dillonista tulee lopulta elokuvan pääpahis Electro, joka on kieltämättä melko siisti ilmestys. Myös Vihreä Menninkäinen tekee esiintymisen, joka tosin jää melko lyhyeksi.

Kyllä tämän kerran katsoi sateisena iltapäivänä, kun muutenkin oli luppoaikaa Jyväskylässä käytettävänä, mutta siinä se.


142 min | Ohjaus: Marc Webb | Pääosissa: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan | Traileri | IMDb

Arvio: ★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti