6.4.2014

Arvio: Non-Stop (2014)

Non-Stop on ihan kohtalaisen tiivistunnelmainen suljettuun tilaan sijoittuva jännäri, jossa Liam Neesonin esittämän alkoholisoituneen lentopoliisin päänmenoksi kehitellään juonia. Mystinen kaappaaja lähettää viestin, jossa vaatii sataa miljoonaa dollaria tililleen tai matkustajia alkaa kuolla 20 minuutin välein. Muut lennon matkustajat eivät oikein luota menneisyytensä painaman lentopoliisin Bill Marksin rehellisyyteen, kun mies alkaa omavaltaisesti selvittää tilannetta. Marksilla on täysi työ saada lentokone alas jotenkuten turvallisesti.

Leffa on monin paikoin ihan toimiva. Asiaan päästään melko nopeasti, ja parhaimmillaan Non-Stop on silloin, kun katsoja pääsee itse pohtimaan, kuka lennon matkustajista on murhaaja. Ideat kuitenkin loppuvat loppuratkaisuun mennessä, joten juoni lässähtää pahasti viimeisen parikymmenminuuttisen aikana.

Lopun kökköydestä huolimatta tämä on varsin toimivaa viihdettä, vaikka kovin muistettavaksi leffaa ei voikaan kehua. Liam Neeson on pääosassa totuttuun tapaan karismaattinen, joten tuttuudestaan huolimatta päähenkilöä voi hyvin sympata. Muutenkin mukaan on saatu laatunäyttelijöitä, kuten Julianne Moore, House of Cards -sarjan Corey Stoll ja tuore Oscar-voittaja Lupita Nyong'o.

Hyvin tämän kerran katsoo, mutta parempia murhamysteereitä on pilvin pimein. Tästä tulikin mieleeni, että jokunen päivä sitten ostin Citymarketista Sidney Lumetin ohjaaman Murder on the Orient Express -leffan yhdellä eurolla. Agatha Christien kirjaan perustuvalta Lumet-leffalta on lupa odottaa hyvää.


Arvio: ★★

Traileri:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti