30.1.2014

Pika-arvio: Vangitut (Prisoners, 2013)


Prisoners on taiten rakennettu ja erittäin intensiivinen jännäri, jossa Hugh Jackmanin ja Terrence Howardin esittämät perheenisät joutuvat kohtaamaan jokaisen vanhemman painajaisen miesten tytärten kadotessa. Kidnappaajaksi epäillään naapurustossa pyörinyttä nuorta miestä. Etsivä Loki (Jake Gyllenhaal) ottaa jutun hoitaakseen, mutta johtolankoja tuntuu olevan liikaakin.

Ohjaaja Denis Villeneuve kuljettaa juonta melko hitaalla temmolla, mutta jos sille antaa mahdollisuuden, on kokemus todella koukuttava. Elokuva on teknisesti huippuluokkaa, sillä legendaarinen kameramies Roger Deakins on loihtinut jälleen valkokankaalle todella realistisen ja karun maiseman. Ei ihme, että Prisoners on Oscar-ehdokkaana parhaasta kuvauksesta. Ihme taas on se, että herra Deakins ei ole pitkällä urallaan aiemmin voittanut Oscaria.

Myös elokuvan musiikki on kohdallaan, sillä islantilaisen Jóhan Jóhannssonin soundtrack tukee kohtausten tunnelmaa tehden niistä entistäkin painostavampia. Vielä kun pääosiin on saatu Hollywoodin laatunäyttelijöitä, on lopputuloksena loistava trilleri, jonka soisi saavan enemmänkin huomiota. Jos tykkäät esimerkiksi David Fincherin Se7en- ja Zodiac-leffoista, on tämä todennäköisesti sinun juttusi.

Arvio: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti