30.1.2014

Pika-arvio: Dallas Buyers Club (2013)


Tapanani on ollut katsoa Best Motion Picture of the Year -kategorian Oscar-ehdokkaat läpi viimeisen muutaman vuoden ajan. Jean-Marc Valléen Dallas Buyers Club olisi saattanut mennä itseltäni pahasti ohi ilman Oscar-pöhinöitä. Onneksi tämä tuli käytyä katsomassa, sillä kyseessä on huikeilla roolisuorituksilla varustettu vahva draama.

Elokuva perustuu tositapahtumiin. Ron Woodroof (Matthew McConaughey) on Teksasissa asuva punaniska naistenmies, joka saa selville, että on sairastunut AIDS:iin. Lääkärit (mm. Jennifer Garner) antavat miehelle kuukauden elinaikaa, mutta Woodroof löytääkin sairauden myötä elämälleen tarkoituksen ja alkaa taistella lääkeyhtiöitä vastaan välittämällä muille sairastuneille lääkkeitä ulkomailta. Samalla mies yllättäen ystävystyy Jared Leton esittämän transvestiitin, Rayonin, kanssa.

Tarina on aidosti mielenkiintoinen ja henkilöhahmot hienosti rakennettuja. Sekä McConaughey että Leto ovat huippuvedossa, sillä näyttelijät tuntuvat katoavan rooleihinsa. Oscareita luulisi miehille napsuvan, vaikka esimerkiksi seuraavana arviointivuorossa olevassa 12 Years a Slave -leffassa kovia haastajia onkin.

Arvio: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti